KNVB spelregelwijziging 2018-2019

De KNVB komt in het seizoen 2018-2019 weer met wat nieuwe spelregels of wijzigingen. Door op onderstaande document te klikken kan je de spelregelwijzigingen voor het seizoen 2018-2019 bekijken

Spelregelwijzigingen 2018-2019 klik hier

Verslag laatste training; Super ref Henk Ravensbergen

Op 31 mei is de laatste training van dit seizoen gehouden.

Met een leuke korfbal training, georganiseerd door Rob Wielinga. Speciaal hiervoor is uitgenodigd korfbal trainer Edwin van der Horst van KV Tempo uit Alphen a/d Rijn.

 

De Super ref beker 2018 is gewonnen door Henk Ravensbergen

Lees verder
Stefan en Joey promoveren naar de Masterclass betaald voetbal

Het bestuur feliciteert Stefan de Groot en Joey Waleveld met hun promotie naar de Masterclass betaald voetbal.

Vanuit het talententraject met vaak wedstrijden in de Tweede, Derde Divisie en in de Hoofdklasse, gaan ze nu voornamelijk bezig zijn in de Jupiler League en in de reservecompetitie.

Ook kan het zijn dat ze als vierde official in de Eredivisie worden ingezet.

 

Veel succes!

Laatste training 31 mei

De laatste training van dit seizoen is 31 mei en er zal zoals gebruikelijk weer een gasttrainer/ster aanwezig zijn.

 

De laatste training wordt weer feestelijk aangekleed. Met de uitreiking van de Super-ref.

 

Zomertraining

Dinsdag 5 juni starten we met de zomertraining in de Duinen,

Verzamelen parkeerplaats bij Hotel Duinoord te Wassenaar

aanvang: 19.30 uur

vertrek: 19.00 uur parkeerplaats zwembad De Does, te Leiderdorp

 

Donderdag 7 juni starten we met de zomertraining training op het trainingsveld bij ons Clubhuis.

aanvang: 19.30 uur

de trainingen staan o.l.v. Cees en Piet

Privacy en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) in werking. Deze wet schrijft vrij strikt voor wat je als vereniging wel en niet mag doen als het gaat om het verwerken van persoonsgegevens en als het gaat om de privacy van personen. Onze vereniging is zich er al jaren van bewust dat er zorgvuldig met persoonsgegevens en privacygevoelige informatie om moet worden gegaan. Dat vinden wij normaal. Toch noopt de nieuwe wetgeving ook ons tot het aanscherpen van het beleid en het nemen van enkele maatregelen.

Wij gaan nieuwe leden om toestemming tot het verzamelen, verwerken en gebruiken van persoonsgegevens. Dit doen we door hen te vragen akkoord te gaan met ons privacystatement en ons beleid persoonsgegevens. In het verwerken en beveiligen van informatie hebben we bovendien enkele werkwijzen aangepast. Hiermee voldoen we niet alleen aan ons aangescherpte statement/beleid, maar ook aan de AVG per 25 mei 2018.

Klik hier voor ons privacystatement en beleid persoonsgegevens

 

Mocht je vragen of opmerkingen hebben over dit onderwerp, mail ons dan op secretaris@svleiden.nl.

Een avond met Sean Mallon 15 mei in Gouda

Onze zustervereniging Gouda organiseert een avond met Seán Mallon. Leden van de COVS Leiden zijn ook uitgenodigd.

Als afsluiting van het seizoen hebben wij een topspreker in huis gehaald. Dinsdag 15 mei komt KNVB-bestuurder Seán Mallon op bezoek.

In het kader van de samenwerking tussen de groepen in West 2 nodigen wij hierbij ook van harte onze zusterverenigingen uit. De avond met Seán begint om 20.45 uur.

Lees verder
Jan van der Linde overleden

Op 84 jarige leeftijd is Jan van der Linde overleden. In zijn openingswoord van de ALV heeft voorzitter Jan de Jong de volgende woorden gesproken:

 

“Gisteren bereikte ons het droeve bericht dat Jan vd Linde is overleden.

Jan was al een hele tijd ziek en we wisten eigenlijk wel dat het einde nabij was. Maar drie weken geleden was ik nog op bezoek bij Jan en Els en zoals altijd was hij opgewekt en vertelde hij een soort enthousiast over de behandelingen die niet meer gedaan werden maar vooral over wat de dokteren nog wel voor hem in petto hadden. Van opgeven was geen sprake!

Dat het niet goed ging, dat was wel duidelijk. Maar toen we het bericht kregen, kwam dat toch onverwacht.

Jan vd Linde, samen met zijn onafscheidelijke maatje Bert vd Akker, was als het even kon en dat was bijna altijd op donderdagavond te vinden op het trainingsveld. Een half uurtje trainen, later toen de leeftijd vorderde nog wat korter en dan douchen en tijdens het slappe lullen na de training een wijntje. Dan had hij het naar zijn zin.

Zeker als het weer wat minder was, zei hij steevast in de kleedkamer dat Els hem weer voor gek verklaarde dat hij op zijn leeftijd toch weer even ging trainen. Of althans, wat daar voor doorging. Maar hij genoot ervan.

In 2015 hebben we hem de versierselen van het 50 jarig lidmaatschap omgehangen. Daar was hij trots op. Maar daarna werd hij donateur omdat dat financieel beter was voor onze club. Want voor de club, de COVS Leiden, daar had hij een groot hart voor. Samen natuurlijk met zijn grote passie, de scheidsrechterij. 

Als docent voor de KNVB heeft hij zeer vele scheidsrechters mogen opleiden. Samen met Bert vormde hij een duo wat zijn weerga binnen de KNVB niet kende. Met name de Scheidsrechters Opleiding II was hun ding. En ik ken geen door hem opgeleide scheidsrechters, die daar geen goede herinneringen aan hebben. Geldt voor mij ook.

Een mooie herinnering aan Jan wil ik hier met u delen. Toen ik 20 jaar geleden mijn eerste seizoen gefloten had voor de KNVB mocht ik als beloning vlaggen in een nacompetitiefinale met Piet Labrujere bij VV Alphen. Vooraf maakte Piet de afspraak: vlaggen is fluiten. En ik had nog nooit gevlagd. Dat ging in de wedstrijd dan ook een keer faliekant mis. Piet zag dat maar volgde onverstoorbaar mijn signaal. Maar ook vanaf de kant viel mijn fout op. Heel fijntjes kreeg ik te horen van wat later Jan vd Linde bleek te zijn: Ja, dat valt nog niet mee hoor, dat vlaggen. Altijd langs de lijn te vinden, ook in het zaalvoetbal, altijd bezig met de scheidsrechterij. Een neusje voor talent en een inspirator voor onze jonge leden.

Jan vd Linde is 84 jaar geworden. We zullen hem missen.”

 

Wij wensen alle naasten veel sterkte toe de komende periode.

In Memoriam: Gerard van der Meer

Maandag 18 december is Gerard van der Meer onverwacht thuis overleden. Helaas hebben wij dit bericht pas tijdens onze nieuwjaarsreceptie ontvangen, waarbij hij nota bene onderscheiden zou worden voor zijn 50 jarig lidmaatschap van onze vereniging.

 

Behalve als scheidsrechter is herinneren wij Gerard vooral als zeer betrokken vrijwilliger bij S.V. Bernardus. Als grensrechter en leider van veel jeuqdteams.

 

Wij wensen de naaste familie sterkte met het verlies van Gerard.

Lees verder
Nieuwjaarsreceptie
Op 2 januari jl is onze nieuwjaarsreceptie gehouden met zo’n 40 personen. Lees verder
Debuut van Stefan de Groot in het betaald voetbal als ASR

Het bestuur is trots op eerste wedstrijd van Stefan de Groot in het betaald voetbal.

Vanavond als Assistent-Scheidsrechter bij Jong AZ - FC Emmen.

 

Met Stefan zijn er dit weekeind 4 leden van COVS Leiden actief in het bestaald voetbal.

Een leuk artikel op  sleutelstad.nl

Pieter Vink in het zonnetje gezet

Op donderdag 21 september jl werd Pieter Vink door het bestuur van COVS groep Leiden e.o. in het zonnetje gezet bij zijn afscheid als scheidsrechter in betaald voetbal.

Na een inleiding door voorzitter Jan de Jong kreeg Pieter het woord om te vertellen over zijn imposante carrière.

Lees verder
Agenda spelregelcompetitie

De data van de spelregels competitie:

Datum

Evenement

Opmerking

7-9-2017

Eerste ronde

papier

12-10-2017

Tweede ronde

beeld

30-11-2017

Derde ronde

papier

11-1-2018

Vierde ronde

beeld

8-2-2018

Vijfde ronde

papier

22-3-2018

Zesde ronde

beeld

knipselkrant

Knipsels uit de nieuwsbrief van de KNVB

Lees verder
Allard Lindhout promoveert naar 'scheidsrechters senior'

Ons COVS Leiden lid Allard Lindhout is gepromoveerd naar de zogeheten 'scheidsrechters senior'. Een mooie bekroning van een uitstekend seizoen van Allard.

Zoals hij zelf zegt: "Ik heb altijd keihard gewerkt om zo hoog mogelijk te komen en altijd die ambitie gehad. Dit was mijn doel en het is bijzonder gaaf dat ik nu bij de beste scheidsrechters van Nederland word geschaard."

 

Het bestuur van COVS Leiden is trots op Allard en gefeliciteerd met je promotie naar de Senior lijst!

Meer op:  http://www.knvb.nl/nieuws/scheidsrechters/scheidsrechters/35723/braamhaar-stopt-met-fluiten-geeft-stokje-over-aan

Spelregelwijzigingen 2017/18

De KNVB heeft nieuwe spelregelwijzigingen verstrekt.

 

Met ingang van seizoen 2017/'18 is een aantal spelregelwijzigingen doorgevoerd door de International Football Association Board (IFAB).

De spelregelwijzigingen zijn per 1 juni 2017 van kracht.

 

Kijk op de KNVB site voor meer info:

http://www.knvb.nl/downloads/bestand/11267/spelregelwijzigingen-2017-2018