Een avond met Sean Mallon 15 mei in Gouda

Geplaatst door Ronald Vermeulen (secretaris) op 03-05-2018
Ouder nieuws >>

 

Als afsluiting van het seizoen hebben wij een topspreker in huis gehaald. Dinsdag 15 mei komt KNVB-bestuurder Seán Mallon op bezoek.

In het kader van de samenwerking tussen de groepen in West 2 nodigen wij hierbij ook van harte onze zusterverenigingen uit. De avond met Seán begint om 20.45 uur.

Seán Mallon groeide op in Noord-Ierland, maar kwam al op jonge leeftijd naar Nederland. Hier ging hij gewoon verder met waar hij op het Ierse eiland mee groot was geworden: rugby. Sterker nog, hij leidde de club Castricum twee keer naar het landskampioenschap. Na een loopbaan-beëindigende blessure werd hij rugbyscheidsrechter, waarin hij het ver schopte: hij werd zelfs internationaal scheidsrechter. Hierna werd hij opleider van scheidsrechters en in 2012 raakte hij via-via betrokken bij het Masterplan Arbitrage van de KNVB. Tegenwoordig is hij hoofd arbitrage-opleidingen bij de KNVB en staat hij voor de taak de rapportage op de schop te gooien. Over dat laatste zal hij niet spreken, maar zijn grote theoretische en praktische kennis van de arbitrage in zowel het voetbal als het rugby garanderen een leerzame en entertainende avond, waarbij Seán de discussie niet uit de weg zal gaan.

Het thema van de avond zal zijn: De raakvlakken (en verschillen) tussen rugby-arbitrage en voetbal-arbitrage. Als neventhema zal Seán praten over “de perceptie van eerlijkheid”. Intrigerend!

Wij hopen dat jullie er met een aantal (bestuurs)leden bij willen zijn. Als bijlage treft u een flyer aan, die u onder de leden kunt verspreiden.

Tot ziens op 15 mei!

Ben van Maaren
secretaris Scheidsrechtersvereniging Gouda en omstreken

 

Terug