Pieter Vink in het zonnetje gezet

Geplaatst door Ronald Vermeulen (secretaris) op 25-09-2017
Ouder nieuws >>

Pieter is van mening dat de moderne scheidsrechters een ander soort scheidsrechter is dan vroeger. Vooral atletischer. Vroeger was een scheidsrechter vooral een leider. En hadden velen moeite met conditietesten.

 

De carrière van Pieter omvatte 22 jaar betaald voetbal en hij heeft zoals hij zelf zegt ‘een fantastische carrière gehad’.

3 jaar geleden raakte hij geblesseerd aan z’n hamstring. Is geopereerd en kwam na 8 maanden revalidatie weer terug. En raakte bij de volgende conditietest weer geblesseerd. En is toch weer teruggekomen. Daarna heeft hij zich meer geconcentreerd op de videoreferee.

 

Na de voetbal gaat hij als coördinator aan de slag bij Gemeente Alphen ad Rijn. En gaat ook bij Ziggo op tv in een talk programma aan tafel zitten.

 

Fluiten doet hij niet meer, Pieter wil geen karikatuur van zichzelf worden.

In geuren en kleuren vertelde Pieter over zijn hoogte en diepte punten in zijn carrière. De vele Champions League wedstrijden en natuurlijk zijn optreden op het EK.

 

Aan het einde van de avond werd kreeg Pieter een plaquette overhandigd als succesvolste scheidsrechter voortgebracht bij COVS groep Leiden eo.

 

Ook was aanwezig Jan ter Harmsel als regioschrijver van het landelijk COVS blad ‘De Scheidsrechter’.

Hij heeft een heel mooi artikel over Pieter geschreven:  http://tekstueelgp.instantmagazine.com/scheidsrechter/6-2017#!/interview

 

Voorzitter Jan de Jong feliciteert Pieter Vink (foto: Jan ter Harmsel)

Voorzitter Jan de Jong feliciteert Pieter Vink (foto: Jan ter Harmsel)

 

De oorkonde voor Pieter Vink (foto: Jan ter Harmsel)

Oorkonde voor Pieter (foto: Jan ter Harmsel)

Terug